Redőnyök

Redőnyök előnyei:
  • Egy zárt redőny elijeszti a hívatlan vendégeket és hatásosan megakadályozza a betöréseket.
  • Nem vetnek idegenek pillantásokat az ön magánszférájába. Ezt hatásosan csak a redőnyök tudják biztosítani.
  • Kitűnő zajvédelmet biztosít.(Régi nyílászáró esetében)
  • Legyen Önnél a házban kellemes, hűvös éghajlat. Védje egyidejűleg drága berendezéseit és az érzékeny növényeket a túl sok közvetlen napsugárzástól !
  • Egy leengedett redőny télen a fűtési energia egy részét meg tudja spórolni. Thermográfiai mérések 15 % körüli értéket mutattak ki. (Régi nyílászáró esetén)
  • És nem utolsó sorban számos embernek elengedhetetlen az éjszakai, esetleg a nappali nyugodt alváshoz.

 

Redőnyök főbb típusai:

külsőtokos redőnyökKülsőtokos “Új típusú” műanyag redőny: A lefutósín és a palást egyaránt műanyagprofil.
A redőnytok rozsdamentes Lindab lemezből készül. A műanyag lefutóban elhelyezett gumikéder a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyebb kezelést, hivatott segíteni. Az alumínium záróléc belsejében kerül elhelyezésre a kívülről nem látható, rejtett ütköző, mely a palást tokba fordulását akadályozza.
Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát növeli, de használatával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny alkalmazása.

Külsőtokos alumínium redőny: A lefutósín és  palást is alumínium profilból készül.
A porfestett és lakozott tok ellenáll az időjárási körülményeknek.
A  kamrás lefutó, szerkezeti keresztmetszetének köszönhetően nem csak tökéletesen vezeti a redőnylécekett, hanem erős, stabil keretet és tartást biztosít a szerkezetnek. A lefutó futófelületébe húzott gumi egyrészt a lécgvezetést segíti, másrészt csendesebbé teszi a redőnyműködést. A 37 mm-es, hengerelt eljárással készült és szigetelő habbal töltött alumínium redőnyléc garantálja a hő- és hangszigetelést valamint növeli a stabilitást.
Rendelhető lécszínek: fehér, krém, bézs, ezüst, világos fa eres, sötét fa eres.
Működtetés szempontjából választható manuális és motoros változat.

vakolható redőnyökVakolható redőny: 
Ezt a típust az épülő házaknál érdemes választani, mivel a redőnytok itt az áthidalóba kerül beépítésre és vakolásra. Ezen típus előnye, hogy a vakolás után a redőnytok kívülről nem lesz látható és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelületébe. A tokszerkezet hőhídmentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő.
Fontos, hogy a  megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!

sks felsőtokos redőnyökSKS – felsőtokos vagy ráépítőtokos redőny:
A német fejlesztésű SKS termékei közül egy kimagasló minőségű ablakra építhető, felsőtokos műanyag redőnyszerkezet. Komplett rendszer, mely az új nyílászárokkal együtt kerül beépítésre. Belső szerkezeti tulajdonságainak és pontos illesztéseinek köszönhetően mind motoros mind kézi működtetéssel egy rendkívül könnyen kezelhető, jó minőségű, tartós termék.

Műszaki paraméterei: Tok: műanyag, tengely: 40 mm fém, csapágyazás: fém, tokvégek: acélmerevítéses rögzítés, lefutó: műanyag vagy alumínium, palást: 37 mm műanyag vagy alumínium.

Mindegyik redőnytípus elérhető kombitokos változatban, melynek az a lényege, hogy a redőnydobozba integrálva található egy lehúzható mobil rovarháló is.
A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló. A kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető.