A szúnyoghálókkal régóta próbáljuk kizárni otthonainkból az alattomos vérszívókat és egyéb rovarokat. Nincs is annál idegesítőbb, mint az éjszaka közepén egy szúnyog hangjára ébredni.

A hálók alapvetően kétféle kivitelben készülnek.

Fix szúnyogháló: kifeszítve, műanyag vagy alumínium keretbe fixáljuk. Az ablak külső felületére, vagy megfelelő kialakítású ablakprofil esetén az ablaktok külső peremébe rögzítjük.

Mobil szúnyogháló: ablakra szerelhető alumínium védőtokba felcsévélt rovarháló, amely egy mozdulattal lehúzható, illetve visszaengedhető a védőtokba. Ön szabályozhatja, hogy mikor kívánja igénybe venni. Például télen célszerű visszacsévélt állapotban tartani, megvédve ezáltal az anyagot az időjárás viszontagságaitól.

A mobil szúnyogháló továbbá kétféleképpen bejárati, illetve teraszajtókra is szerelhető. Az egyik a védőtokos kivitel: a védőtok itt az ajtó pántfelőli oldalán helyezkedik el, így a hálót oldalra húzva alkalmazhatjuk. A másik megoldás, hogy hagyományos kivitelű, alumíniumkeretes szúnyoghálót szerelünk fel nyitható vagy tolható kivitelben.

A rovarvédelmen túl

A szúnyogháló – legyen az fix vagy mobil -, hasznos kiegészítője lehet kisgyermekes családok otthonának: bár 100%-os garanciát nem nyújthat egyik modell sem a csemeték szökési kísérletei ellen. Állattartók esetében szintén praktikus választás: a kisebb testű kutyákat és macskákat nagyobb eséllyel tartják vissza a stabil, keretes szúnyoghálók.

Ha még több információra van szüksége a különböző típusokat illetően, kérjük, keressen minket elérhetőségeinken!