A redőnyök előnyei

  • Egy zárt redőny elijeszti a hívatlan vendégeket, és hatásos védelmet nyújt a betörések ellen.
  • Segítségükkel megőrizheti magánszférájának nyugalmát, elkerülik az idegen pillantások.
  • Mind a régi, mind az új nyílászárók esetében kitűnő zajvédelmet biztosítanak.
  • Otthonában mindig kellemes hőmérséklet uralkodhat általuk. Ezzel egyidejűleg drága berendezéseit és érzékeny szobanövényeit is megvédheti a közvetlen napsugárzástól.
  • Télen a fűtésen is spórolhat, ha redőnyöket használ: thermográfiai mérések szerint akár 15%-kal is kevesebb lehet a fogyasztás, régi nyílászárók esetén.
  • A bármikor lehúzható redőnyöknek hála, nemcsak nappal pihenhet kellemesen, de éjszaka is nyugodtan hajthatja álomra a fejét.

Redőnytípusok kínálatunkban

Külsőtokos “új típusú” műanyag redőny: a lefutósín és a palást egyaránt műanyag profilból készül, a redőnytok rozsdamentes Lindab lemezből. A műanyag lefutóban elhelyezett gumikéder a halkabb működést szolgálja, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyebb kezelhetőséget hivatott segíteni. Az alumínium záróléc belsejében egy kívülről nem látható rejtett ütköző kerül elhelyezésre, mely a palást tokba fordulását akadályozza meg. Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny időtállóságát növeli, de használatával lehetővé válik a szúnyoghálóval kombinált redőny alkalmazása is.

Külsőtokos alumínium redőny: a lefutósín és palást is alumínium profilból készül. A porfestett és lakozott tok ellenáll az időjárás viszontagságainak minden évszakban. A kamrás lefutó szerkezeti keresztmetszetének köszönhetően tökéletesen vezeti a redőnyléceket, valamint erős, stabil keretet és tartást biztosít a főszerkezetnek. A lefutó futófelületébe húzott gumi egyrészt a lécvezetést segíti, másrészt csendesebbé teszi a redőnyműködést. A 37 milliméteres, hengerelt eljárással készült és szigetelő habbal töltött alumínium redőnyléc garantálja a megfelelő hő- és hangszigetelést. A redőny manuális és motoros működtetéssel is megrendelhető. Választható lécszínek: fehér, krém, bézs, ezüst, világos fa eres, sötét fa eres.

Vakolható redőny: ezt a típust épülő házaknál érdemes választani, ugyanis a redőnytok az áthidalóba kerül beépítésre, majd vakolásra. Előnye, hogy a vakolás után a redőnytok kívülről nem látható, és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelületébe. A tokszerkezet hőhídmentes, és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő képességgel bír.
Fontos, hogy a  megadott mélységi és magassági adatokat vegye figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redőnytok heraklit rétegének a fallal egy síkban kell lennie.

 

SKS – felsőtokos vagy ráépítőtokos redőny: kimagasló minőségű, felsőtokos műanyag redőnyszerkezet, amely ablakra is építhető, az új nyílászárokkal egyidejűleg. Belső szerkezeti tulajdonságainak és pontos illesztéseinek köszönhetően mind motoros, mind kézi működtetéssel megrendelhető, és rendkívül könnyen kezelhető.

Az SKS redőny műszaki paraméterei:
Tok: műanyag
Tengely: 40 mm fém
Csapágyazás: fém
Tokvégek: acélmerevítéses rögzítés
Lefutó: műanyag vagy alumínium
Palást: 37 mm műanyag vagy alumínium

Bármelyik redőnytípus mellett dönt, a kiválasztott modellt kombitokos verzióban is megrendelheti. Ennek lényege, hogy a redőnydobozba integrálva egy lehúzható, mobil rovarhálót is elrejtünk. A kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető. A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb lehet, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló.

 

Akár építkezik, akár tatarozásba kezdett, a redőnyök kiválasztását illetően körültekintően kell eljárnia. Ahogyan az áruk, úgy a minőségük is legalább annyira fontos – ezek mind megtérülnek hosszú távon. Ha a mi szolgáltatásainkat választja, biztos lehet abban, hogy együttes erővel megtaláljuk az otthonához illő modelleket.

Csak néhány kattintás választja el kedvező ajánlatainktól – kérjen egyedi árkalkulációt!